El repte de mantenir les dents a la vellesa

Clínica Dental Gaudí | Dentista | Castellbisbal

Molts nens que neixen avui viuran 100 anys. El repte és mantenir les dents!

En el darrer segle, les dones hem passat de viure 42,6 anys a 84,5, i el homes de 38,8 anys a 78,4, duplicant així l’esperança de vida en només quatre generacions. De mantenir-se la tendència, la meitat dels nens que neixen avui viuran 100 anys. La qüestió és si amb dents o sense.

Quan envellim la quantitat de sali va disminueix i la mucosa oral es deteriora. Tot i la tecnologia i els avenços mèdics, l’edat hi juga en contra. Es produeix pèrdua òssia i massa muscular i ens costa més mastegar. I algunes malalties cròniques com la diabetis, l’osteoporosi i el càncer, així com alguns medi caments com els relacionats amb les malalties del cor, la pressió arterial alta, esteroides o quimioteràpia poden afectar-nos la boca.

Però perdre les dents no és un fet inevitable. Cada cop més adults són capaços de mantenir les seves dents naturals més enllà dels 60 anys.

Assolir la vellesa amb una bona salut oral i amb la major quantitat de peces dentals naturals és un objectiu que s’ha de treballar al llarg de tota la vida. Són determinants tenir una bona higiene oral i visitar el dentista regularment des de ben petits.

 

| Publicat el 15/04/2015.

Posted in Notícies by Dental Gaudí