Tens por al dentista? La sedació conscient és la millor solució!

Clínica Dental Gaudí | Dentista | Castellbisbal

Una de cada 20 persones pateixen algun tipus de fòbia. Entre les més comunes: a viatjar en avió, a les alçades, a la foscor, als insectes, al matrimoni… i també al dentista! Molts pacients posposen la seva cita amb el dentista per por o an- sietat. Si aquest és el teu cas, no malmetis la teva boca, la sedació conscient és una bona solució.

 1. Què és?
  Un estat de sedació en què es manté sufcientment la consciència per cooperar amb el dentista. El pacient, sense arribar a adormir-se, no experimenta ansietat ni dolor.
 2. Quan és recomanable?
  En tractaments on existeixi fòbia, por i ansietat severa. En interven- cions quirúrgiques llargues i tam- bé amb pacients que no poden cooperar.
 3. Quins avantatges té?
  No es pateix ansietat ni estrès, la sensació és de confort, redueix el temps d’intervenció, permet l’aplicació de fàrmacs per via intravenosa i millora el postoperatori.
 4. On i qui la fa?
  Tota la sessió es fa a la clínica Dental Gaudí. Comptem amb un professional qualificat, el Dr. Luis Cáncer, metge anestesiòleg de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Ell aplica i fa el control del procés de sedació mentre l’odontòleg treballa.
 5. I després?
  La recuperació de la sedació conscient és ràpida. Un cop finalitzat el tractament, en poc menys d’una hora, el pacient pot tornar a casa pel seu propi peu acompanyat d’un adult. És habitual que se senti somnolent i no recordi gaire com ha anat el tractament. L’única limi tació és que no podrà fer activitats de risc, com conduir, durant les properes 24 hores i que per pre caució s’haurà de fer acompanyar durant aquest temps per un amic o familiar adult.

 

| Publicat l’01/10/2014.

Posted in Notícies by Dental Gaudí